fredag 30 oktober 2009

Vart tog myset vägen?

Önskar att fredagsmys innebar mys hela HELA dagen. Men nee bara på kvällen. Idag har vi flängt lite. Men ska nog inte klaga... har ju faktiskt klarat av det utan att hosta upp hela lungorna.

Började med en tripp till babysim... Tänkte att vi dagen till ära inte skulle vara där toktidigt, som mannen vill, bara för att stå o svettas i ett smalt brunkaklat rum med massa barnvagnar i eftersom man inte får gå in till basängen innan ens pass börjar. Å bara för att jag lyckades hålla mannen hemma lite extra länge... ja då var det nån jäkla snorungecup på Arena och varenda parkering var upptagen. Cyklar inga ungar idag? Iof såg nått lag från Norge... de kanske inte cyklar... men ändå. Fick en parkering till slut iaf, körde inte över en enda snorunge och blev heller inte överkörda när vi skulle gå från parkeringe... bara nästan.

Babysimmet gick kanon idag. Har ju haft en svacka de två senaste gångerna. Den första som fick avslutas efter 15 minuter gallskrik då simtanten snällt sa "jo men det är ju ganska mysigt att ha duschen för sig själv också" (fin pik), andra gången var lite lugnare gråt men gick över efter en kvart vilket innebar att de kunde stanna kvar i vattnet men några dyk blev det inte. Så idag... när vi laddat med badande i badkar i två veckor... där det förövrigt tom går ganska bra att dyka.... ja då kom det.... inget lipande när man kom ned i bassänge... klarade hela "bäbä vita blubb" utan att krevera och kunde tom börja simma lite. Sen kom snälla simtanten och sa att vi faktiskt visst skulle testa o dyka medans både mamman o pappan tänkte "NÄÄÄÄÄJJJJ då får vi börja om anpassningsperioden från början" men icke.... det gick kanonbra. Han dök som en liten delfin... inga kallsupar. Tror dagen resulterade i 5 dyk... och ingen... jo lite... men väldigt lite gråt.

Efter simmet hamnade vi på stan... Fika med hanens kollegor?/klasskompisar?/kursare? ja nått sånt... Ramlade in en sväng på Indiska... hittade inte det som söktes... vandrade tillbaka mot Arena och alla snorungarna... som förövrigt hade börjat förflytta sig med hjälp av sina fötter... jisses... så nu var det som myror överallt på gångbanorna. Bilen var ju fortfarande kvar på den lilla plats som vi lyckats få. In i bilen. Iväg till babypoffsen... inskaffade reflexer till Nelis vagn... för jisses vad mörk det är ute nu och hejsan vad folk fullständigt skiter i om det kommer en barnvagn eller inte... de kör som tokar oavsett.

Sen blev det maxi... skulle handla lite snabbt. En timme senare satt vi i bilen igen... tror det är nån som spolar tiden när man är där inne eller kan det bero på att mannen har en tendens att känna varenda jävla kotte?

Väl hemma när man kände sig som ett utschletet lakan fick man inte heller lägga sig på latsidan. Nepp. Mat skulle lagas, matkassar plockas in, tvätten skulle snurras i maskinerna i källaren, Nelisen skulle ha mat för att sedan nannas en stund. Jisses snacka om fredagsmys.

Men tillslut... när sorken somnat, tvätten var färdighängd och kunde torka i sin ensamhet, maten var uppäten och godiset var framplockat... ja då blev det tillslut FREDAGSMYS.

Det enda tråkiga är väl att det står ett berg med disk i köket... vet inte vem som ställt den där... men det är inget problem idag. För ute är det mörkt och inne kan man släcka lampor och då syns inte berget. Å som alla vet det som inte syns finns inte.

Nu ska jag sova och runda av min dag på kudden. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar